sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Spring break among other things

Hei kaikille! Ei oo taas vähään aikaan tullu kirjoteltuu kun ei oo ollu hirveesti motivaatioo tehä oikeen mitään tän leikkauksen myötä. Leikkaus oli siis 21.1 ja sen jälkeen olin neljä viikkoa kepeillä ja sitten pariviikkoa ennen reissuun lähtöä sain luopua polvituestakin. Tää on ollu yks mun elämäni rankimmista kokemuksista henkisesti, että fyysisesti. Kolmen viikon päästä mun pitäisi taas pystyy juoksee, minkä uskon nostattavan vähän mun mielialaa.

I haven't written in English for a while, but due to complaints I will now. I actually haven't really posted anything in a while since the surgery kind of sucked all the energy out of me. I had surgery on the 21st of January and was on crutches for about four weeks. A couple of weeks before we left for Florida I also got rid of my knee brace. This has been one of the hardest if not the hardest experience of my life. Mentally and physically. I should be cleared to run in three weeks and I think that will lift my spirits a bit.


Viime perjantaina lähdettiin viiden aikaan illalla ajamaan Austinista Orlandoon. Texasista Floridaan matkaa oli noin 16 tuntia, mutta kun pysähdykset lasketaan mukaan niin meillä meni noin 22 tuntia. Aamuyöstä host vanhemmat oli molemmat niin poikki, että oli pakko pysähtyy jonnekkin pariks tunniks nukkumaan. Heti kun saavuttiin lauantaina niin mentiinkin jo ensimmäiseen Disney Worldin puistoon. Oltiin siellä kahteen aamuyöllä ja sitten alettiin suuntaamaan takasin hotellille kun puisto sulkeutui. Kyseisessä puistossa oli hieno paraati, Tuhkimon linna ja upeat ilotulitukset puolenyön aikoihin. 

Last Friday we began driving from Austin to Orlando at about 5 pm. The drive from Texas to Florida is about 16 hours, but when you add in the stops it took us about 22 hours. We were going to drive 16 hours straight, but during the night both drivers got too tired and we had to pull over to sleep for a couple of hours. When we arrived on Saturday we made our way into the first Disney World theme park. Magic Kingdom was open till 2 am and we watched a beautiful parade and the fire works at Cinderella's castle around midnight.


Seuraavan päivän vietimme samassa puistossa, koska se oli suurin Disney Worldin puistoista, joten emme ehtineet käydä koko puistoa läpi edellisenä päivänä. Maanantai ja tiistai kului Hollywood Studios ja Epcot nimisissä Disney puistoissa. Hollywood studios kertoi Disney elokuvista ja niiden valmistuksesta ja Epcot oli kokoelma osasta maailman maista. Epcotissa kaikki eri maiden työntekijät oli palkattu kyseisistä maista. Kun kävimme Norjassa kaikki olivat pukeutuneet viikingeiksi ja tytöillä oli kaikilla mekot päällä, mikä oli musta aika hupaisaa.

We also spent the next day in Magic Kingdom since it's the largest of the Disney World parks and we didn't have time to see the whole park the previous day. Monday and Tuesday went by in Hollywood studios and Epcot. Hollywood studios was about the production of Disney movies and Epcot had a collection of some of the countries of the world. In Epcot all the employees in the countries were actually from that country. So in Japan all the employees were from Japan, in Germany all the employees were from Germany and so on. We visited Norway and all of the workers were dressed as Scandinavian vikings and all the girls had dresses on. I found it quite funny.
Viimeiset kolme päivää Floridassa vietimme Univeral Studiosin puistoissa. Keskiviikkona päätimme nukkua myöhään, koska kaikki olivat todella väsyneitä. Nousimme sängystä vasta noin kolmelta iltapäivällä ja viiden aikaan menimme puistoon. Ehdimme olla siis ensimmäisenä päivänä puistossa vain neljä tuntia, koska päätimme tulla niin myöhään. Universalin laitteet oli mun mielestä parempia koska Disney vaikutti olevan enemmän suunnattu lapsille ja Univeral teineille ja aikuisille. Harry Potter maailma oli tosi hienosti tehty ja olikin yksi Universalin täyteen pakatuimmista alueista. Kolmantena päivänä olimme jo nähneet aikalailla kaiken joten lähdimme ajamaan takaisin Austiniin ja jäimme yöksi Pensacolaan. Seuraavana aamuna lähdimme yhdekän aikaan ja päästiin perille vasta puolen yön aikana eilen. Tänään onkin spring breakin viimeinen päivä ja huomenna alkaa taas koulu.

Our last three days in Florida were spent at Universal Studios. On Wednesday everyone was so tired that we decided to sleep in and eventually got up at 3 pm. We got to the park at 5 pm and only had about four hours in the park because it closed at nine. I liked the rides at Universal better since Disney seemed to be aimed more for children and Universal more for teens and adults. The Harry Potter land at Universal Studios was really cool and looked the most real out of the other sections of the park. No wonder it was the most packed on all three days. On the last day we felt like we'd already seen everything so we started our trip back to Austin. We drove six hours on Friday and ate diner and stayed the night in Pensacola. We left at nine the next morning and got home around midnight. Today was the last day of spring break and tomorrow school starts again.
♥: Suski

3 kommenttia:

  1. Tosi hauska lukea sun kuulumisia pitkästä aikaa ja ihanaa, että pääset taas pian kirmailemaan toimivalla polvella! Vähän kateeksi käy kun teillä riittää vaatteiksi shortsit ja t-paita... Iloista kesän odotusta sinne! (Hmmm, vai mitenkäs ne vuodenajat siellä menevät...)

    VastaaPoista
  2. Koska ei ole ollut blogitekstejä, en ole aina katsonut ollenkaan tähän blogijuttuun. Nyt ihan vain huvikseni ajattelin vilkaista ja ai ihmettä, kun näin sinut siellä kuvissa. Ei pollkut keppejä enää. Ole nyt kuitenkin varovainen sen polvesi kanssa, että varmasti ppääsee kuntoutumaan. Susanna, kiva että olet kuitenkin selvinnyt tähän asti. Ei ole todellakaan ollut helppoa, uskoisin. Mutta nythän jo kesäkin häämöttää, ja sitten tämä vuosi on ohitse. Kyllähän sieltä varmaan on paljon oppimistakin tapahtunut. Rakkain terveisin Mama. Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  3. Korjaan virheet: ei ollut keppejä enää /Polvi pääsee kuntoutumaan. En tarkistanut kirjoituksiani ja huomasin sitten nuo äklöt lyöntivirheet.

    VastaaPoista