torstai 14. elokuuta 2014

Week number 1

Nyt on lähdöstä kulunut vähän yli viikko ja aika onkin mennyt tosi nopeasti. Ikävä ei vielä kunnolla ole alkanut painaa mutta olen kyllä ruvennut ymmärtämään, että aijon oikeasti olla täällä koko vuoden. Olen jo skypetellyt kavereiden ja perheen kanssa vaikka neuvottiin olla ottamatta mitää yhteyttä pariin viikkon, joka on muuten ihan mahdotonta sosiaalisen median takia. Se, etten odottanut kahta viikkoa ei ole härinnyt tai haitannut sopeutumistani ollenkaan ja kaikki on mennyt hyvin.

Now it has been a week since I left home and time has gone by really fast. I haven't started missing my friends and family back home too much but I am starting to realize that I will actually spend the whole year here. I have already skyped with a couple of friends and family even though YFU recommended not to have any contact home for about two weeks which is by the way impossible due to social media. The fact that I have talked to loved ones back home and didn't wait for two weeks has not affected me adjusting to my family or the new culture at all, and everything has been going well.Tämän viikon aikana jonka olen ollut täällä ollaan syöty kotona ehkä kolme kertaa. Perheeni syö ulkona erittäin paljon muttei ruoka ole aina epäterveellistä. Kun host-sisarukseni palasivat Saksasta maanantaina, heidän mukanaan tulivat perheen lapset Kevin (14) ja Dominik (16), joiden luona he olivat olleet kolme viikkoa. Nyt he aikovat asua meidän kanssa kolme viikkoa joten ei olekkaan enään hiljaisia hetkiä. Aina on jonnekkin minne mennä tai jotain mitä tehdä. Ennen kun he tulivat host-vanhempani kertoivat minulle, että tämä aika kun olen yksin kotona on kuin tyyni ennen myrskyä. Nyt ymmärrän mitä he tarkoittivat...haha. Nyt kun talo on täynä nuoria, host-äitini on tehnyt enemmän ruokaa kotona ja ruuat ovat olleen hyviä. 
Ilmasto Texasissa on elokuussa kuumimmillaan joten tällä on ollut aika kuumat oltavat. Käytiin vesipuistossa tiistaina joka oli tosi mukavaa koska se oli yksi kuumimmista päivistä. Silloin oli jopa 40°c! Lämpötilan takia ollaan uitu aika paljon ja on ollut virkistävää käydä välillä kastautumassa.
Tiistaina kävimme myös koululla joka oli muuten valtava! Olisin valinnut kurssini, mutta ensin pitää täyttää papreita ja menemme perjantaina takaisin viemään ne koululle. Koulu on juuri saanut valmiiksi uuden rakennuksensa joka toimii uutena pääsisäänkäyntinä. Rakennuksia on yhteensä 12 ja lisäksi vielä suuri jalkapallo kenttä ja ulkouima-allas.

During the week that I have been here we have ate at home maybe three times. My family eats out a lot but the food isn't always unhealthy. When my host-siblings came back from Germany on Monday they brought Kevin (14) and Dominik (16) with them, the the kids of the family they stayed with for three weeks. Now they will stay with us for three weeks so there aren't any silent moments anymore. There is always somewhere to be or something to do. Before they arrived my host-parents told me that the time I spend home alone was like the calm before the storm. Now I see what they meant...haha. Now that the house is filled with kids my host-mom has been making more food at home and they've all been really good.
The climate in Texas is at its warmest in August so it has been pretty hot. On Tuesday we went to a water park which was really nice since it was one of the hottest days so far. It was about 104°F! Because of the temperature we've been swimming a lot and it has been nice to jump in every now and then.
On Tuesday we also visited the school which was huge! I would have chosen my schedule, but first I have to fill out some paperwork and on friday we're going back to take them to the school. The school has just finished their new building which will be the new main entrance. There are 12 building in total and a big football field and an outdoor swimming pool.
Viime lauantaina menin host-isän mukaan katsomaan kun hän pelasi kavereidensa kanssa jalkapalloa Zilker parkissa ja menimme sen jälkeen uimaan Barton springsiin. Zilker park on kaunis ja suuri puisto (n. 140 ha) ja Barton springs on uima paikka jossa veden alla pumppuaa luonnonvettä monta litraa joka sekunti. Vesi siellä on ympäri vuoden n. 20°c mutta viileä vesi oli tosi kiva kuumana päivänä. Veden väri oli aivan upea. Se oli aivan läpinäkyvää ja turkoosia.
Sunnuntaina menin hostien kanssa kirkkoon mikä ei muuten ole yhtä kauheaa miltä kuulostaa monien mielestä. Perheeni on katolinen ja kirkko jossa kävimme oli Saint William Catholic Church. Kirkko oli upea ja erittäin suuri ja saarna kesti tunnin. Kirkkoon laitoin mekon ja oli outoa miten uskonnollisia ihmiset täälläpäin ovat. Kaikki olivat hyvin pukeutuneina ja kaikki keskittyivät saarnaan. Oudointa minulle oli se, että piti niiata penkkirivin päässä ennen kuin meni istumaan.

Last Saturday I went to Zilker Park with my host-dad to watch him play soccer with his friends and after that we went to Barton springs. Zilker park is a beautiful and huge park (about 350 acres) and Barton springs is a place you can swim where the underwater spring fills up the pool. The water is about 70°F all year round but the cool water was nice and refreshing on a hot day. The color of the water was just gorgeous. It was see-through and turquoise.
On Sunday I went to church with my host-parents which wasn't as bad as some people might think. My family is catholic and the church we went to was Saint William Catholic Church. The church was beautiful and huge and mass lasted about an hour. I wore a dress to church and it was weird how religious people here are. Everybody were well dresses and focused on mass. The weirdest thing for me was that you had to kneel down before having a seat.


Zilker Park
Barton SpringsViikonloppusin perhe tykkää mennä takapihalleen istuskelemaan ja ihan vain rentoutumaan. Heillä on puro jossa koirat tykkäävät uida ja isä tykkää kalastaa. Talvisin he sytyttävät nuotiopalikalleen tulen ja istuskevat yhdessä. Puro on todella kaunis ja rikas luontoinen. 

On the weekends my family likes to go to their backward and sit and relax by the creek. The dogs love playing down there and my host-dad like to fish. During the winter they set a fire in the fire pit. The creek is really beautiful and rich in nature.


♥: Suski

5 kommenttia:

 1. Kiitos päivityksistä, tuli paljon mielenkiintoista asiaa. Ihan mahtava toi puro- ja takapihahomma. Onko siellä taloja vieri vieressä puron varrella vai minkälainen tuo naapurusto oikein on? Oletko jo alkanut ajattelemaan tai näkemään unia englanniksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään (: Joo niin munkin mielestä! On nää talot täällä aika lähekkäin toisiaan mutta naapurusto on kyllä tosi mukava. En ole vielä kunnolla mutta silloin tällöin tulee huomattua ettei ajattele suomeksi!

   Poista
 2. Voi ei, Make ennätti kommentoimaan ensin, pahus! Tosi kiva lukea näitä sun juttuja, arki siellä on kuitenkin aika erilaista kuin täällä. Tosin epäilen, että sun ja mun arki on normaalistikin vähän erilaista... Aiotko jatkaa kirkossa käyntiä vai voitko edes jättää menemättä sinne? Ymmärsitkö saarnaa vai menikö yli hilseen? Hauskaa, että siellä on noin paljon erilaisia paikkoja, joissa pulikoida! Ei mitään paineita, mutta mielenkiinnolla odotamme taas seuraavaa juttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Mun ei ole pakko, mutta kyllä varmaan ainakin pari kertaa käyn vielä kirkossa. Oli se erilaista mutta tiesin jo aikaisemmin tarinat joista he saarnasivat joten ymmärin hyvin (: Joo mä tyykkään tosi paljon paikan uintimahdollisuuksista.

   Poista
 3. Ihana lukea Suski sun juttuja! Tuleeko tänään taas uusi kirjoitus, kun viikko on jo mennyt edellisestä :) t.äiti

  VastaaPoista